Om Garder-Is

Historien om hvordan konceptet blev skabt

Idéen blev født

Amanuel i den kongelige livgarde

Min tid som garder i den kongelige livgarde – Hold: Dec 02 – Inspirerede mig til at lave en is der ligner en garder. I min tid som garder fik jeg nogle stærke kompetencer, som jeg senere i livet har fået glæde af. Senere blev jeg uddannet tømrer og tænkte at det gav god mening, at lave noget ingen har lavet før.

Når solen skinner er der ingen steder som Danmark, og er der noget som passer godt til en dansk sommer, så er det Garder-Is naturligvis!

Amanuel besøger LEGO
LEGO Skilderhus hos Garder Is

Fra idé til handling

Skitsering i LEGO

Jeg havde gået længe med idéen om at lave Garder-is. En vaffel is der ligner en garder.

Jeg startede med at researche. Jeg tænkte tilbage i min tid i livgarden. Jeg tog ind på Amailienborg for at tage masser af billeder af skilderhuse. For at sætte mig ind i det miljø, som konceptet skulle bygges op om. For jeg havde visionen. Jeg vidste min isbod skulle designes som et skilderhus (skilder cykel) Men hvordan bygger man sådan et som ovenikøbet skulle monteres på en christiania cykel. Jeg gjorde ligesom mange professionelle gør. LEGO.

Jeg anskaffede mig en lego figur af en garder købt på DBA. Der mødte jeg en lego entusiast Bjarne Bladt. Jeg fortalte ham om min idé og det udviklede sig til at vi talte om hvordan man kunne bygge et skilderhus i LEGO. Det var god sparring og jeg blev godt klædt på.

Næste skridt var LEGO Store på Strøget. Der brugte jeg 2 dage på at bygge et skilderhus i (LEGO). På 2. dagen var Frederik (Butiks assistenten) godt inde i mit projekt og hjalp til.

Det endte med vi byggede et skilderhus i forskellige farver. Alle ved jo at et skilderhus i Danmark er rødt og hvidt, så der var kun 1 ting at gøre. Købe delene og tage dem med hjem og spray male dem, da de ikke kunne fåes i røde og hvide.

Resten bestilte jeg på legos hjemmeside. Det var længe siden jeg havde glædet mig som et barn til at få post fra Lego.

Tegnebrættet

Ideen bliver visualiseret

Ideen til det mobile skilderhus udvikledes på tegnebrættet og byggeriet iværksættes ude i garagen i Dragør. Rasultatet blev et skilderhus der ligger ned – Jeg kalder den skyldercyklen.

Bjørn og Lille Bjørn

Ideen bag den lille Garder-Is

I april 2018 var jeg med til et arrangement afholdt af gardernetværket i Tivoligarden. Der fik vi fortalt om Bjørn og Lille Bjørn. I livgarden bærer man en bjørneskindshue og i Tivoligarden bærer man en mindre bjørneskindshue. Deraf kommer udtrykket Bjørn og Lille Bjørn. Der fik jeg ideen til at lave en lille Garder-Is.

Baby Bjørn

Skildercykelsædet

Sædet på skildercyklen kalder jeg Baby Bjørn, som er inspireret af bjørneskindshuen fra den kongelige livgarde.

Håndvasken

Hygiejne er vigtigt!

Hygiejne er som udgangspunkt yderst vigtigt når man har med fødevarer at gøre, og derfor har jeg selvfølgelig monteret en lille håndvask på min skildercykel. Håndvasken er inspireret af vagttasken, som garderne har på når de er på blå vagt.

Garder-Is tilbyder:

Shop produkter

Garder-Is har sine egne isbærer og vinæsker – Find dem i vores shop, og bestil dem online!

Lej Garder-Is

Garder-Is cykler ud til alle slags arrangementer – Vi besøger alt fra fødselsdage til firmafester!

w

Kontakt os

Har du et spørgsmål? – Tøv ikke med at tage kontakt til os, og vi vender hurtigt tilbage til dig!

Kontakt Garder-Is

Har du et spørgsmål? – Tøv ikke med at tage kontakt til os, og vi vender hurtigt tilbage til dig!

+45 4264 6394

Esplanaden 8b 1263 Kbh k

am@garder-is.dk